Nyheter

Varbergs Summer Horse Show tar paus 2017

Datum nyhet: 16/9-16

Efter två fantastiska somrar har vi tagit beslut om att inte arrangera Varberg Summer Horse Show 2017.

Vi vill samtidigt passa på att tacka alla som på ett eller annat sätt varit delaktiga och kämpat för att bygga upp tävlingarna i Varberg till något utöver det vanliga.

Vårt beslut grundar sig på att vi helt enkelt inte har den kraft och tid som krävs för att återigen bygga upp en av Sveriges och kanske Nordens finaste utomhustävlingar. En tävling som också blivit en av Sveriges största internationella hästhoppningstävlingar.

Att bygga upp och riva en tävlingsplats av detta slag år efter år är tidskrävande och mycket kostsamt. Vi är dessutom beroende av ideella krafter i en sommarperiod då många behöver vara lediga, njuta av sommaren och ladda batterierna inför ordinarie arbeten och skolor.

Vi stänger inga dörrar inför framtiden, men just nu känns det här som rätt beslut.

Vi vill tidigt meddela alla berörda vårt gemensamma beslut och tacka för de två fantastiska somrar vi haft med Varberg Summer Horse Show. STORT TACK till Varbergs Ridklubb, alla sponsorer, funktionärer, ryttare, utställare, leverantörer och alla andra som på ett eller annat sätt varit delaktiga i den här satsningen. Ni är och har varit helt fantastiska!

Vänliga och tacksamma hälsningar!
Varberg Summer Horse Show

Vid frågor kontakta Niclas Wilhelmsson 070-939 19 85 – niclas@nwevent.se

 

……………………………………

Ni gör det möjligt!

Datum nyhet: 6/8-16

20160731-VSHS-crew_ELJ4439_webb
Ett stort tack till alla våra fantastiska funktionärer! Elva dagars hästtävlingar är till ända och utan alla er hade det inte varit möjligt att ordna en av ”de absolut bästa tävlingar vi har i Sverige”. För precis så beskrev Peder Fredricson, vinnaren i VW Grand Prix i samarbete med Länsförsäkringar, Varberg Summer Horse Show, i segerintervjun efter klassen. Och bättre betyg går ju knappast att få.
Ni har alla varit med och skapat det här arrangemanget, som uppskattas av såväl ryttare som publik,  och ni ska alla ha ett jättestort tack! Tack för engagemang före, under och efter. Vi vill också tacka Svenska Ridsportförbundet, FEI, Varbergs Kommun, alla våra samarbetspartners, föreningar, organisationer och sponsorer som gjort vår tävling möjlig. Ni är alla guld värda!

Årets tävling är över, Peder och hans OS-kollegor är på väg till RIO och vi har använt veckan till att återställa vår fina arena till ett vanligt idrottsområde igen. Men redan nu börjar vi nedräkning till VSHS 2017! Vi ses då – och fram till dess passar vi på att heja fram våra OS-ekipage i RIO.

Stort tack och på återseende 2017!

……………………………………

Ett genrep inför OS med häst och ryttare i storform

Datum nyhet: 31/7-16

Inne på fibersanden i Varberg var det ingen tvekan kring vem som lyckats toppa formen bäst av alla. Peder Fredricson och H&M All In tog säkert hem segern i Volkswagen Grand Prix i samarbete med Länsförsäkringar.

Peder hade valt VSHS som platsen för det viktiga genrepet inför avfärd mot Rio om någon vecka. Och ekipaget hade även segern från förra året att försvara.

Som ett av fyra felfria ekipage tog de sig säkert vidare till Winning round. Även Henrik Lannér, Irma Karlsson och Henrik Ankarkrona lyckades att vara felfria i grundomgången på den tekniskt krävande banan.

11 ekipage gjorde upp i winning round där felen från grundomgången följde med. Henrik Lannér klarade även omhoppningen felfritt, vilket innebar att både snabbt och felfritt krävdes av Peder när han red in på arenan som startfältets sista ryttare.

Lekande lätt tog sig H&M All In över de sju hindren i omhoppningen och passerade mållinjen med två sekunder till godo på tvåan Henrik Lannér på Folleke Odeveld. På tredje plats kom från Tyskland Sören Von Rönne, som lotsade sin Christian 25 säkert genom två omgångar med enbart ett tidsfel i varje.

Peder, som varit framgångsrik hela helgen i Varberg, blev även meetingbäst och kunde ta med sig en säng från Carpe Diem hem från Varberg, ja, eller direkt från prisutdelningen som för ovanlighetens skull inte skedde till häst utan sittandes i en säng!

batch_peder

FullSizeRender 2

FullSizeRender 3

FullSizeRender

……………………………………

Daniel Zetterman segrade i Toveks Trophy

Datum nyhet: 31/7-16

Första tävlingen på svensk mark sedan september förra året. Och varför inte passa på att kliva upp överst på prispallen.

Daniel Zetterman, som tävlat mycket i USA, kom till Europa i början av sommaren och hade inte hunnit tävla på hemmaplan i Sverige innan Varberg Summer Horse Show. Så visst, kunde han konstatera vid vinnarintervjun, att det kändes riktigt bra att tävla hemma i Sverige igen och att dessutom slå till med en vinst i finalen i Toveks Trophy.

Efter en snabb och säker omhoppning på hästen Flecu knep han segern före Norges Benedikte Serigstad Endresen som red in på andra plats på sin häst Corlantos och Henrik Lannér på Vivaldi på tredje plats. Ett stort grattis till alla pristagare.

batch_thumb__HAW5269_1024
batch_DZetterman
batch_Daniel Z

……………………………………

Dags för final!

Datum nyhet: 31/7-16

Idag söndag är det dags för för final i Toveks Trophy och i Volkswagen Grand Prix i samarbete med Länsförsäkringar.

Första kvalsegern i Grand Prix-klassen gick till Shane Carey på hästen Contenance 15 i en tight omhoppning, där det endast skilde åtta hundradelar till tvåan i klassen Pontus Westergren på Cerrado Z. På tredje plats kom Irma Karlsson på Starling 7. Även lördagens kval 2 blev en spännande tidshoppning där Norges Stein Endresen på hästen Cintia var snabbast och red hem  segern före OS-ryttaren Peder Fredricson, som i kvalet red H&M Carat Desire. Henrik Ankarcrona på Vincero blev trea. I dagens final som börjar kl. 16.00 startar Peder sin OS-häst H&M All In, ett sista genrep inför avfärden till Rio. Peder har också förra årets seger att försvara.

IMG_8178
Segraren i kval 2 Volkswagen Grand Prix Norges Stein Endresen.

I de båda kvalen i Toveks Trophy hade vi många svenska ryttare i topp. I kval 1 tog segraren Niklas Arvidsson inga risker utan lotsade sin Hasard säkert till seger före Alexander Zetterman på Couger Q och Peter Eriksson på Lady Gaga. I kval 2 var det förra helgens vinnare i de nationella klasserna Jill Andersson på Cumlan som tog täten i ärevarvet efter en säker seger på drygt två sekunder. Tvåa kom Anna Persson på Salman och trea blev Viggo Björklund på Abu Dhabi Gold. Jill Andersson höll också sitt löfte från förra helgen. Om hon vann skulle det bli sång vid prisutdelningen. Ett löfte som hon infriade med bravur till publikens jubel! Finalen i Toveks Trophy startar idag kl. 11.30.

IMG_8121
Segraren i kval 2 Toveks Trophy Jill Andersson.

 

……………………………………

Vad händer på Varberg Summer Horse Show?

Datum nyhet: 30/7-16

På vår Facebook-sida Varberg Summer Horse Show uppdaterar vi löpande vad som händer under våra tävlingsdagar. Här hittar du bilder från tävlingsklassernas prisutdelningar och allt som pågår på eventområdet.

Häng med på Varbergs mesta hästfest!  Kika in på Facebook!

……………………………………

 

En fartfylld invigning

Datum nyhet: 29/7-16

På torsdags eftermiddagen var det fartfylld invigning av Varberg Summer Horse Show! Höjdhoppningsduell mellan häst och människa, frihetsdressyr med fransmannen Pierre Fleury. Publiken fick lära sig mer om dressyr och hoppning av Malin Baryard-Johnsson, Robin Ingvarsson och Charlotte Haid-Bondergaard. Fredrik Persson bjöd på fartfyllt fyrspann!

Fyrspann och Pierre Fleury med sina hästar i full frihet kan du även se på lördag och söndag!

20160728_invigning_webb_ELJ0889
Fartfyllt fyrspann med Fredrik Persson.

20160728_invigning_webb_ELJ0969
Showens konferencier Christian Olsson från Radiosporten. 20160728_invigning_webb_ELJ0403
Charlotte Haid-Bondergaard visar hur dressyr fungerar.
20160728_invigning_webb_ELJ0454
Och Malin Baryard och Robin Ingvarsson förklarar svårigheterna i hoppning.

20160728_invigning_webb_ELJ0731
20160728_invigning_webb_ELJ0785  20160728_invigning_webb_ELJ0608
Frihetsdressyr med fransmannen Pierre Fleury och hans sex hästar.

20160728_invigning_webb_ELJ0559

20160728_invigning_webb_ELJ0512

Höjdhoppningsduell mellan häst och människa.

20160728_invigning_webb_ELJ0934
Vacker nationalsång av Cecilia Vennersten från Varberg.

……………………………………

28/7 Grand Prix dressyr och internationell hoppning 

Datum nyhet: 28/7-16

 

Första dagens tävlingar på den internationella delen av VSHS i innehöll både Grand Prix i dressyr och första kvalet i Gekås Open.

Dressyren reds i två klasser. Först ut var seniorerna som red FEI Grand Prix.

IMG_8044
Rasmus Haid-Bondergaard, som för dagen gjort ett lyckat lån av sin frus tävlingshäst Triviant, vann klassen, som sponsrades av Kumho Tyre. 

IMG_8035
Charlotte Haid-Bondergaard red istället hingsten Don Scudo och placerade sig på andra plats.

IMG_8033
Tredje placerad blev Ellesse Tzinberg på sin Pavarotti.

IMG_8062
Ärevarv inne på den soliga dressyrbanan i Varberg gillades av både Rasmus och Triviant.

Young Rider red FEI Prix S:t Georges.

IMG_8110
Segrade i Prix S:t Georges gjorde Sofie Andersson på Donna Samba. På andra plats kom Erika Langåker på Sirello och trea blev AnnaMaria Lyden på Levall 002.

IMG_8090
Donna Samba tyckte om att ta täten på ärevarvet!

Den internationella hoppningen inleddes genom första kvalet i Gekås Open, en 135-hoppning med 69 ekipage till start. Prispallen togs helt hand om våra duktiga svenska ryttare och snabbast av alla var Strömsholms Stallmästare Jens Fredricson på hästen Candy Flip. Andra placerad blev Alexandra Eriksson på Pax och tredje placerad blev Fredrik Jönsson på Tea T.  Irma Karlsson och Stephanie Holmén kom på fjärde och femte plats. Sjätteplatsen gick till Estland genom Juri Sokolovski. Prisutdelare var Jan Wallberg, Gekås-VD.

image2

image3

image1

Solen hade börjat gå ner innan det var dags för ärevarv!

……………………………………

Nu är arenan klar för årets hästfest i Varberg!

Datum nyhet: 27/7-16

Torsdagen den 28 juli slår portarna upp till årets hästfest i Varberg! I fyra dagar kommer arenan sjuda av liv och kommer du förbi får du möjlighet att njuta av förstklassig hoppning, dressyr och körning med fyrspann.

Men Varberg Summer Horse Show är så mycket mer. Under torsdagen blir det stor invigningsshow kl. 16. Konferencier Christian Olsson, Radiosportens färgstarke reporter, tar pulsen på Malin Baryard-Johnsson och Charlotte Haid-Bondergaard. För vad är det egentligen som skiljer dressyr- och hoppryttare åt? Höjdhoppningsduell mellan häst och människa, fartfyllt fyrspann och frihetsdressyr med fransmannen Pierre Fleury står på programmet. Läs mer om invigningen i tidigare nyhet här nedan.

Under onsdagen var det tävlingsfri dag på VSHS efter de nationella och regionala hopptävlingarna. Men på arenan har det varit full fart hela dagen. Häng med bakom kulisserna och se arenan ställas i ordning.

Välkommen till Varberg Summer Horse Show 2016.
IMG_7996

Under onsdagen hade dressyrhästarna möjlighet att känna på arenan.

IMG_8002

IMG_8005
Frihetsdressyr med fransmannen Pierre Fleury kan du njuta av under invigningsshowen samt under lördagen och söndagen. Sex lösa hästar och alla i fullständig harmoni!

RPP_0708

Vad är hästfest utan stor mässa. Entrén till mässområdet börjar bli klar.

IMG_7990

Uppackning pågår. Här finns något för alla shoppingsugna.

IMG_7991

IMG_7992

Lekland. I år har lekområdet utökats. Segways, bubbleballs, vatten Zorbing, hoppborgar och hinderbana.
IMG_7993

Passa på att få se internationell hoppning i världsklass med genrep inför OS av våra svenska OS-ekipage Malin Baryard-Johnsson och Peder Fredricson och en fartfylld invigningsshow.

Biljetter köper du här!

Varmt välkomna!

 

……………………………………

 

Stor invigningsshow av Varberg Summer Horse Show 28 juli!

Datum nyhet: 25/7-16

Vad har OS-ryttaren Malin Baryard-Johnsson, höjdhopparen Patrik Sjöberg, sångerskan Cecilia Vennersten och Radiosportens Christian Olsson gemensamt? Jo, tillsammans bidrar det till att den internationella tävlingen på Varberg Summer Horse Show får en fartfylld invigning torsdag 28 juli.

Torsdagen den 28 juli drar den internationella delen av Varberg Summer Horse Show igång. Och redan första dagen är programmet fyllt med aktiviteter.

Kl. 16.00 är det dags för en stjärnspäckad invigningsshow. Radiosportens Christian Ohlsson med sina färgstarka beskrivningar kommer tillsammans med Malin Baryard-Johnsson och Charlotte Haid-Bondergaard ge oss en inblick i dressyrens och hoppningens konst. Och vem hoppar egentligen högst – en häst eller en människa? Det hoppas vi avgörs när Andreas Carlsson, Sveriges bästa höjdhoppare just nu möter norske hoppryttaren Åge Dagfinn Askeland i en höjdhoppningsduell med Patrik Sjöberg som expertkommentator.

Pierre Fleury från Frankrike uppträder runt om i Europa med sin show. Tillsammans med sina hästar i total frihet visar han upp en magisk uppvisning i frihetsdressyr. Dessutom kommer Fredrik Persson att bjuda på fartfylld körning med sitt fyrspann. Till sin hjälp har han Jan Wallberg, VD för Gekås, som inviger klassen Gekås Open direkt efter invigningsshowen. Nationalsång står Varbergs egen Cecilia Vennersten för.

Tävlingar, mässa och tv-serie
Redan före invigningen är tävlingarna igång, och under den första tävlingsdagen ryms både dressyr och hoppning. Kl. 12 är det första delen av dressyren i Kumho Tyres med FEI:s Grand Prix för seniorer och FEI:s Prix S:t Georges för young riders. Därefter, kl. 14, är det finalhoppning för 7-åriga hästar, och direkt efter invigningen startar den internationella hoppningen kl.18.

Show, tävling och TV-serie. Ja, kanske några i publiken kan bänka sig till hösten och titta på sig själva i TV-rutan. Under torsdagen pågår inspelning inför nya avsnitt av TV-serien Ullared på eventområdet.

Den 28 juli kl. 10 slår också portarna upp till hela eventområdet med mässa för shoppingsugna, Segways, Bubbleballs, vatten Zorbing, lekland med tiotalet hoppborgar och restaurangområde.

Missa inte tillfället att få se härliga hästtävlingar och fartfylld show i Varberg 28-31 juli. Biljetter finns än så länge kvar till samtliga dagar. Här hittar du mer information: http://varbergsummerhorseshow.se/kop-biljetter/

 

……………………………………

Härlig första helg på Varberg Summer Horse Show

Datum nyhet: 24/7-16

Under söndagen har finalerna i de nationella klasserna ridits på Varberg Summer Horse Show i fantastiskt sommarväder.

Första finalen var i UPH Education som gick över hinderhöjd 125. Segern gick till Johanna Ekelund från Flyinge HSK som var snabbast på sin Wanna Have H.E. På andra plats kom Vilma Edberg från Loviseholm SHK och tredje placerad blev Olivia Stockenberg från Simlångsdalens RF.

IMG_7919Fartfyllt ärevarv av segraren Johanna Ekelund från Flyinge HSK på Wanna Have H.E. 

I dagens andra final, Agria 135, höll hemmaryttaren Robin Ingvarsson sitt löfte om seger och lotsade Jiska van de Kloosterbos till en säker första plats! Även andra priset stannade i Varberg genom Linnea Segersten från Tvååker K&RK. Trea i klassen blev Ulrika Karneus från Södertälje RK.

IMG_7959
Hemmaryttaren Robin Ingvarsson från Varbergs Ridklubb på Jiska van de Kloosterbos segrade i dagens andra finalomgång.

Helgens sista final var Mix Megapol Trophy 145 hoppning. Två ryttare lyckades klara grundomgången felfritt, Theodora Dörring och Jill Andersson, som gjorde upp i omhoppning. Segrande ur den striden gick Jill Andersson från Karlshamns RK. Theodora Dörring från Harplinge RK tog därmed andra platsen. Trea blev Anna Persson från Österlens RK.

IMG_7971
Jill Andersson på hästen Cumlan från Karlshamns RK segrade i Mix Megapol Trophy.

IMG_7987
Jill Andersson gratulerades av sina söner efter prisutdelningen.

Varberg Summer Horse Show gratulerar alla dagens pristagare och tackar för fina ritter inne på vår arena. Vi tackar också våra sponsorer UPH Education, Agria och Mix Megapol.

 

……………………………………

Lyckad start av Varberg Summer Horse Show 2016

Datum nyhet: 20/7-16

Planenligt klockan 08.00 på onsdagsmorgonen rullade Varberg Summer Horse Show igång och de första ekipagen red in på fibersanden på arenan. Under evenemangets två första dagar är det hoppklasser för ponnyer som står på schemat. 

250 ekipage gör upp i den klassiska tävlingen SRG Varbergshoppet. Ponnyekipagen rider under onsdagen i två olika cuper, samt en uppvärmningsklass för de som önskar. Hälften av ekipagen går vidare till finalerna på torsdagen.

Segrare kval 1 Krabbcup B-ponny

Först ut i Krabbcupen var A- och B-ponnyerna och segrare blev Agnes Olofsson Idrizovic på ponnyn Syster Yster efter en snabb och felfri omhoppning. Andra priset gick till Wilma Buscgewitz på Gipzy och Bianca Maggi knep både tredje och fjärde plats med sina ponnyer Sir Valentine och Showtime Lucky Lady.

Sveriges bästa ryttare på plats redan första helgen
Varberg Summer Horse Show äger rum 20-31 juli. De internationella tävlingarna pågår de fyra sista dagarna och inleds med en stor invigningsshow torsdagen den 28 juli. Från Sverige är halva OS-laget redan uppsatt i startlistorna för de internationella klasserna. Peder Fredricsson, som rider sin OS-häst H&M All In, har dessutom förra årets seger i VW Grand Prix att försvara. Malin Baryard-Johnsson kommer med sin OS-häst Chu Channa. Båda ekipagen var dessutom med när Sverige red hem en tredje plats i nationshoppningen i Falsterbo första veckan i juli.

Även ett stort antal duktiga halländska ryttare finns med i startlistorna, bland annat Robin Ingvarsson och Evelina Tovek.

Men redan under tävlingens första helg finns några av Sverige främsta ryttare med i startlistorna, inte minst Alexander Zetterman och Malin Baryard-Johnsson, som deltar med flera hästar i de olika nationella klasserna som börjar fredagen den 22 juli. Passa på att se fina ritter av några av Sveriges främsta ryttare. Fri entré till tävlingarna 20-26/7.

 

 

……………………………………

 

Varbergshoppet först ut i årets upplaga av Varberg Summer Horse Show

Datum nyhet: 18/7-16

IMG_4583

Den 20 juli drar årets hästfest igång i Varberg då drygt 250 ponnyer intar fibersanden i Varberg och gör upp i den klassiska tävlingen SRG Varbergshoppet.

SRG Varbergshoppet, som i år firar 15 år, har etablerat sig som en av de mest populära ponnytävlingarna i södra Sverige för ekipage som inte tävlar på högsta nivån. Tävlingen rids över två dagar i klasserna LC och LB.

– Vi ville skapa en tävling även för de ekipage som inte red de högsta klasserna, säger Kicki Sander, som var med och startade tävlingen för 15 år sedan. Ett stort meeting med aktiviteter även för de i familjen som kanske inte är lika hästintresserade. Därför känns det extra roligt att vi i år kliver in i Varberg Summer Horse Show, som är ett evenemang för mer än bara ridsportpubliken. Dessutom att som ponnyryttare få rida på samma arena, som våra svenska OS-ekipage gör några dagar senare, tror vi blir en fantastisk upplevelse.

När sista ponnyekipaget lämnar banan är det dags för de nationella och regionala klasserna att avgöras. Den 22-24/7 rids nationella klasser på hinderhöjder upp till 145 och 25-26/7 är det regionala klasser på programmet. Flera av Sveriges duktigaste ryttare finns med i anmälningslistorna till klasserna – Alexander Zetterman, Amanda Ericsson, Svante Johansson och Emma Emanuelsson för att nämna några.

– I år gällde det att vara snabb när anmälan öppnade, berättar Michael Petersson, tävlingsledare för VSHS. Efter 1 minut och 53 sekunder var första klassen full och efter några dagar var det 100 reserver. Det är fantastisk roligt att så många vill komma och tävla hos oss.

Den 28 juli drar den trestjärniga internationella delen av VSHS igång med Grand Prix klasser i både dressyr och hoppning. I dressyr deltar bland annat Charlotte och Rasmus Haid-Bondergaard, Erika Langåker och Ellesse Jordan Tzinberg från Filippinerna. Hoppningen har deltagare från 15 nationer, med ryttare som tyskarna Björn Nagel och Sören von Rönne, norrmannen Gier Gulliksen, amerikanska Denise Wilson för att nämna några toppnamn. Från Sverige kommer bland annat, Peder Fredricson och Malin Baryard-Johnsson med sina OS-hästar samt unga hemmahoppet Evelina Tovek.

 

……………………………………

 

OS-kandidater laddar upp i Varberg

Datum nyhet: 1/7-16

20150802-VSHS_ELJ7103

Varberg Summer Horse Show blir platsen där de sista detaljerna ska finslipas för några av våra absolut starkaste potentiella OS-kandidater. Peder Fredricson och Malin Baryard-Johnsson – båda intar Varberg Summer Horse Show tillsammans med sina topphästar.

Den svenska OS-truppen kommer att presenteras i Falsterbo den 9 juli, men klart redan nu är att till Varberg kommer några av de svenska möjliga OS-kandidaterna. Med sig till Varberg har de sina tilltänkta OS-hästar.

Peder Fredricson kommer i Varberg att rida H&M All In med flertalet Grand Prix segrar i bagaget. Han har dessutom förra årets seger i Volkswagen Grand Prix i Varberg att försvara. Malin Baryard-Johnsson rider H&M Chu Channa, som hon debuterade 160-hoppning på i mars. H&M Chu Channa, som Malin ridit sedan januari, har tidigare gått bland annat EM med Sebastian Numminen.

– Vi är stolta att några av våra främsta svenska ekipage kommer till Varberg och planerar VSHS som sitt genrep om de tas ut till OS, säger Niclas Wilhelmsson, eventansvarig för Varberg Summer Horse Show.
– Vi har även stor förhoppning om att se ytterligare potentiella OS-ryttare med sina OS-hästar. Det blir en fantastisk möjlighet för vår publik att se hoppning i världsklass på hemmaplan.

14 dagar efter Varberg Summer Horse Show är det dags för OS 2016. Kanske rider dessa ekipage in på tävlingsområdet Deodoro i Rio de Janeiro för att slåss om OS-medaljerna. I Varberg möts de för att göra upp i Volkswagen Grand Prix tillsammans med flera andra svenska och internationella ekipage i världsklass.

I morgon lördag börjar arbetet med att iordningställa tävlingsområdet. Läktare med plats för 2865 sittande besökare skall först byggas och efter det kommer 42 långtradare med släp med fibersand att läggas ut på tävlingsbanan. Två stora restauranger skall byggas upp och vi beräknar att ca 7000 meter förlängningskabel kommer att gå åt för eldragningen på området.

 

……………………………………

 

Stora prispengar i Volkswagen Grand Prix

Datum nyhet: 20/3-16

20150802-VSHS_ELJ7321

Sammanlagt står över två miljoner kronor på spel för ryttare och hästägare i årets upplaga av Volkswagen Grand Prix. Tävlingarna får också en ny sponsor i Länsförsäkringar, som går in som samarbetspartner. VW Grand Prix tävlingarna, som gjort succé bland ryttare och arrangörer, arrangeras för femte året i rad och uppgraderas med en VW Grand Prix på nykomlingen Elmia Scandinavian Horse Show i Jönköping.

2015 flyttade Volkswagen Grand Prix in i det internationella finrummet, när trestjärniga Varberg Summer Horse Show stod som värd för den första deltävlingen. I år tar VW Grand Prix även steget in i ett nytt inomhusevenemang, Elmia Scandinavian Horse Show, en tävling som har en central plats i hästsverige.

  • Länsförsäkringar och Agria vill gärna vara med och stötta tävlingar som bjuder på en härlig upplevelse, där alla vi som brinner för hästar kan mötas. Volkswagen Grand Prix har blivit ett begrepp inom svensk hoppsport de senaste åren, säger Ann Sommer, VD för Länsförsäkringar Sak.

Volkswagen Grand Prix arrangeras i år i samarbete med Elittävling AB, ett bolag som ägs av Gregor Tovek, Varberg och Jan-Olof ´Jana´ Wannius, Falsterbo.

  • Vi ser fram emot en fortsättning på Volkswagen Grand Prix i den nya regin. Årets fyra tävlingar kommer från ett starkt återförsäljarengagemang på lokal nivå och det känns väldigt bra. Det är ett bra sätt att säkerställa varumärket Volkswagens närvaro i svensk ridsport även i fortsättningen, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

I VW Grand Prix på Elmia står två biljetter till Sweden International Horse Show i Friends Arena den 24-27 november på spel.

Volkswagen Grand Prix 2016

29-31 juli Varberg Summer Horse Show
28 september-2 oktober Flyinge Indoor
13-16 oktober Billdals Ridklubb
26-30 oktober Elmia Scandinavian Horse Show, Jönköping

De tolv främst placerade i Varberg och de sex främst placerade från Flyinge respektive Billdal samt 3 wild cards kan starta i Volkswagen Grand Prix på Elmia.
Två främst placerade svenska ryttarna i Volkswagen Grand Prix på Elmia får starta på internationella tävlingarna, Sweden International Horse Show, i Friends Arena 24-27 november.

 

……………………………………

 

SRG Varbergshoppet hoppar in i Varberg Summer Horse Show 2016

Datum nyhet: 20/3-16

IMG_4583
Nu kan vi glädjande berätta att SRG Varbergshoppet kommer hoppa in och inviga Varberg Summer Horse Show 2016 den 20-21 juli. Varbergshoppet har under många året varit en mycket populär klassisk tävling för ponnyryttare. Förra året tog platserna slut på bara 2 minuter, vi får se om vi lyckas slå det rekordet nu när SRG Varbergshoppet dessutom kommer få en häftig arena att hoppa på. Platserna för SRG Varbergshoppet släpps den 10 juni klockan 18:00 så var beredda om ni vill vara med!

Varberg Summer Horse Show 2016 utökar tävlingarna enligt följande:

20-21 juli – SRG Varbergshoppet
22-24 juli – Nationella tävlingar
25-26 juli – Regionala tävlingar
28-31 juli – Internationella tävlingar

Riktigt kul tycker vi! Så vi ses den 20-31 juli!

 

……………………………………

 

ÅTERIGEN VOLKSWAGEN GRAND PRIX I VARBERG!

Datum nyhet: 11/3-16

20150801-VSHS_ELJ6436
Förra året arrangerades under en veckas tid för första gången Varberg Summer Horse Show och Volkswagen Grand Prix i Varberg. Nu blir den succéfyllda tävlingen i Halland återkommande åtminstone en sommar till och med en tilltänkt utökning.

Precis som i fjol är det både en nationell hopptävling och Volkswagen Grand Prix, en internationell tävling med 3-stjärnig internationell status. I år har arrangören en målsättning att knyta till sig ännu flera internationella toppnamn till tävlingen som äger rum torsdag till söndag, 28-31 juli. Även en dressyr med toppnamn samt fyrspann skall publiken med få njuta av.

Det är i år Volkswagen tillsammans med Länsförsäkringar & Gekås samt en mängd andra sponsorer som gör det möjligt att genomföra tävlingarna med höga prispengar för ryttarna att tävla om.

– Vi är superglada och stolta att vi lyckats få förtroendet igen att arrangera en av Sveriges största utomhustävlingar. När vi nu får möjligheten att göra denna tävling tänker vi verkligen gasa på och utveckla både tävlingen och allt annat runt omkring den, säger Niclas Wilhelmsson, eventansvarig för Varberg Summer Horse Show.

Sten Forsberg VD på Volkswagen Sverige är även han mycket glad över att arrangörerna vill ta tävlingen till en ny nivå.

– Det Varberg Summer Horse Show lyckades med  förra året var något unikt. Att lyckas få till en så proffsig tävling redan första året, med bra underlag, mässa, restauranger och allt runt omkring gjorde mig mäkta imponerad, säger Sten Forsberg. Vår lokala VW-återförsäljare Toveks Bil är även de naturligtvis laddade för årets tävlingar.

Även Varbergs kommun är självklart väldigt glada och tacksamma över att få hit ett sådant här stort evenemang. Christina Josefsson chef för Kultur- och fritidsförvaltningen tycker att detta är helt fantastiskt och vi skall stötta arrangören på absolut bästa sätt,  säger hon vidare.


Vid frågor kontakta:

Niclas Wilhelmsson, Varberg Horse Show – niclas@nwevent.se 070-939 1985


Fakta:

Varberg Summer Horse Show är ett samarrangemang mellan Varberg Horse Show AB, Varbergs Ridklubb, FEI, Svenska Ridsportförbundet och Varbergs Kommun. Förra året kom det över 10 000 besökare.
Bilder och film:  

https://www.dropbox.com/sh/jglb4wsqa8n16c8/AABYCQ4_v-QI3Hc__iqbtm5Ia?dl=0

 

……………………………………

 

Varberg Summer Horse Show håller världsklass

Datum nyhet: 21/7-15

Dags för internationell hoppning i Varberg, under Varberg Summer Horse Show, 31 juli-2 augusti med Volkswagen Grand Prix. Hela 14 nationer har anmält totalt 80 ryttare och över 200 hästar! Här finns världsstjärnor som Rolf-Göran Bengtsson, Brasiliens Marlon Modolo Zanotelli, Danmarks Andreas Schou, Norges Geir Gulliksen och inte minst svenske Peder Fredricson.Ryttarna rider första deltävlingen i Volkswagen Grand Prix och om internationella rankningspoäng.

Vackra Varberg kommer att bjuda på god sport med banor signerade banbyggare Kris van Gelder med assistans av Jonas Holmberg och Maria Alfredsson.Många av nästa generations toppryttare är på plats. Svenska guldmedaljören från Young Rider EM 2014, Irma Karlsson, som nu ingår i den internationella akademin, Young Rider´s Academy, kommer till start. Hon har tillsammans med utvalda unga ryttare från hela Europa fått chansen att utbilda sig till hoppsportens ambassadör. Där har hon sällskap av Nicole Holmén. På plats finns också ”lagkamraten”från akademin George Whitaker, från Storbritannien. George stammar ur den berömda hoppfamiljen, farbröderna heter John och Michael. George är kusin med Robert som ofta och gärna rider på svenska tävlingar. Han har en äldre bror William som har vunnit Longines FEI World Cup-deltävlingar.

På tal om ungdomar som så kommer två ryttarfamiljer från Norge. OS-ryttarna Geir Gulliksen och Stein Endresen är anmälda tillsammans med sina barn Benedikte Endresen, och Johan-Sebastian och Victoria Gulliksen.Till start kommer också de tre finalvinnarna i Volkswagen Grand Prix:
Emma Emanuelsson, vinnare 2012
Angelica Augustsson, vinnare 2013

Helena Persson vinnare 2014 Just nu är Helena Persson i högsta grad aktuell för en plats i det svenska EM-laget till Aachen 8-23 augusti. Helena är Sveriges mesta mästare i hoppning genom sina sju SM-guld.Malin Baryard Johnsson kommer med sina främsta hästar. I Falsterbo återförenades Malin med H&M Tornesch. Det blev en härlig fjärdeplats i Grand Prix-hoppningen!Hemmaryttare av högsta klass är:
Robin Ingvarsson, Evelina Tovek, Svante Johansson, Henrik Lannér och Patrik Andersson. En kvintett som heter duga.

Se fullständig deltagarförteckning här

 

……………………………………

 

Biljettsläpp Varberg Summer Horse Show 2015!

Datum nyhet: 5/5-15

Lördagen den 9 maj klockan 10.00 släpper vi upp de första biljetterna till Varberg Summer Horse Show 2015. Ta chansen och var med på denna fantastiska hästtävling i vackra Varberg du också! 

Biljett Exklusiv – 795 kr
I Biljett Exklusiv får du samma sittplats under hela Grand Prix tävlingen som pågår fredag, lördag och söndag. Dessutom ingår lunch alla dagar. Vi släpper endast ett begränsat antal av dessa biljetter så först till kvarn gäller!

Boka här

 

……………………………………

 

Varför just i Varberg?

Datum nyhet: 1/5-15

I Sverige har det tidigare bara arrangerats trestjärniga Grand Prix-hoppningar under de årliga evenemangen i Stockholm, Göteborg och Falsterbo – men i år presenteras en rolig och något oväntad uppstickare. I sommar kommer nämligen även Varberg att stå för värdskapet när hoppeliten kommer, och därmed blir Volkswagen Grand Prix för första gången internationell sedan starten 2012.

Men varför föll valet på just Varberg som arrangör för detta stora evenemang?

En av anledningarna är att Varberg sedan länge är en hästkommun med sina åtta ridklubbar och otaliga antal ryttare som är aktiva inom kommunen. En annan är att Varberg är en av Sveriges absolut mest populära sommarstäder.

Dessa två komponenter gör att ett evenemang av dessa proportioner får en perfekt placering i Varberg. Det kommer visa upp en sida av staden som sommargästerna aldrig tidigare har fått chansen att uppleva – och dessutom bara ett stenkast bort från de mer välkända stränderna och stadens folkmyller. Detta kommer också att göra turisternas Varberg geografiskt större, då även de östliga delarna av staden får visa upp sig. Det är ju ingen dålig uppvisning heller, när delar av både den svenska och internationella eliten inom hästhoppning kommer husera i området under en hel vecka.

Det finns även en tredje anledning till att tävlingarna hamnade i just denna relativt lilla stad – och det är drivkraften och tron på evenemanget från initiativtagarna Niclas Wilhelmsson, Per Johansson och Gregor Tovek.

Det är ingen lätt uppgift att få möjligheten att anordna en storskalig etapp av en så stor tävlingsserie som Volkswagen Grand Prix är, men tack vare viljan och engagemanget hos dessa tre så står vi nu inför ett av årets största hästevenemang i Sverige – Varberg Summer Horse Show!

 

……………………………………