Funktionärer

Till denna roliga hästtävling i härliga “Sommar-Varberg” kommer vi att behöva många funktionärer som tillsammans med oss gör detta till en fantastisk vecka. Engagemang, gemenskap, skratt, arbetslust och så klart ett stort hästintresse förväntar vi oss ifrån våra funktionärer. 

Vill du vara med som funktionär under Varberg Summer Horse Show?

Vi tycker att det är jättekul att så många personer vill vara med och jobba med oss. Vill du också vara en i gänget är du varmt välkommen att skicka in din anmälan! Läs först igenom informationen på denna sida och skicka sedan in din ansökan.

Som funktionär får du entréband som gäller under hela evenemanget, mat de tider du jobbar, piké och hoodie samt tillgång till gratis sovplats på hårt underlag i en skola. Du väljer själv vilka dagar du kan jobba men ett krav för att söka in är att man är tillgänglig minst tre dagar. Ju fler dagar du kan jobba desto större är chansen att du kommer med. Vi ser fram emot din ansökan!

Funktionärsroller

Ackreditering – För att välkomna all personal, ryttare, domare och gäster så behövs det ett gäng som tar hand om ackrediteringen. Här kommer passerband delas ut för att få behörighet till området. Är du en person som är välkomnande och bra på administration så är detta något för dig! Ålderskrav: 16 år.

Banbyggare – När tävlingarna drar igång är det mycket att hålla koll på. Banor ska byggas och rivas och här är det precision och snabbhet som gäller. Som banbyggare är det viktigt att man orkar bära tungt och snabbt är redo hugga i.  Stämmer detta in på dig så är du välkommen att söka hit!
Ålderskrav: 16 år.

Banpersonal – När tävlingarna drar igång är det viktigt med duktig personal på plats som ser till att allt flyter på. Som banpersonal kan man få hjälpa till vid framridningen, framhoppningen, som flaggare och på banan. Vill du vara med och hjälpa till inne på tävlingsbanan är detta något för dig!
Ålderskrav: Varbergshoppet – 13 år, Regionala tävlingar – 15 år, Nationella och Internationella tävlingar – 18 år.

Domartornet – Till domartornet behöver vi funktionärer som har lite större erfarenhet ifrån andra hästtävlingar. Här behöver man ha kunskap om resultatdator och tiddator. Har du den erfarenhet som efterfrågas så uppmuntrar vi dig att söka till domartornet!

Entré och biljettservice – Vid entrén behöver vi trevliga och stresståliga personer som tycker om att prata med människor. De som sitter i entrén kommer ge gästerna deras första intryck utav Varberg Summer Horse Show. Här ingår det även att vakta passager och kolla så att rätt personer kommer in samt öppna och låsa portar morgon och kväll. Är du en välkomnande person så är detta något för dig!

Funktionärsservice – För att ha koll på alla funktionärer som hjälper till så krävs det ett gäng med funktionärer. Här delar man ut kläder och matkuponger och finns till hands med information. Är du en informationskälla så är detta något för dig!

Läktarvärdar – För att serva alla härliga besökare behövs det ett glatt gäng som finns på plats och delar ut startlistor. Man ser även till att det är snyggt och rent på läktarna och under de internationella tävlingarna har man koll på biljetterna. Är du servicemedveten så är detta något för dig!

Nattvakter – Är du en nattuggla som vågar gå runt på området i mörkret för att hålla koll på stall och grindar är detta något för dig. Jobbar du två pass som nattvakt får du dessutom 2 biljetter till evenemanget att dela ut till familj och vänner.
Ålderskrav: 18 år.

Område/Poolgänget – Ibland blir någon sjuk eller så uppstår det en oväntad händelse, då är det bra med ett poolgäng som kan rycka in. Här är man även ansvarig för att evenemangsområdet är snyggt och städat och kommer att få promenera runt en hel del. Arbetet leds av ett Städbolag i Kalmar.  Är du flexibel och bekväm i alla roller så är detta något för dig!

Press och Webbgänget – För att ha koll på alla journalister krävs det ett bra pressgäng. Här är det viktigt med service och se till att det alltid finns fika. Du kommer dessutom själv få vara med och jobba med webben. Under tävlingarna händer det mycket på kort tid, och det gäller att snappa upp alla nyheter och fånga upplevelsen på bild. Gillar du att fotografera, skriva texter och uppdatera webben så är detta något för dig!

På och Av- etablering – För att göra i ordning ett sådant här stort evenemang krävs det många personer som hjälper till med uppbyggnad och nerrivning. Detta är ett ganska tungt arbete som kräver lite muskler. Är du med och hjälper till två pass får du dessutom 2 biljetter till evenemanget att dela ut till familj och vänner. Vill du hjälpa till innan/efter tävlingarna för att kunna njuta till fullo under evenemanget är detta något för dig!
Ålderskrav: 16 år.

Reklam och Marknadsföring

Det skall sättas upp drygt 200 banderoller och delas ut 10,000 t-shirtar under tävlingarna. Reklam och marknadsföringsgänget ska inleda evenemanget med att sätta upp banderoller ifrån banderollersverige, därefter dela ut t-shirtar ifrån t-shirtsmedtryck.nu . Det här jobbet är inte krävande fysiskt men det kommer bli en hel del springade.

Ålderskrav: 16 år.

Restaurangservice – För att våra restauranggäster skall trivas och få bra service skall det servas på bästa sätt och vi skall hålla rent och snyggt i våra kiosker och restauranger. Gillar du att umgås, servera folk och är noggrann så är detta ett det perfekta jobbet under Varberg Summer Horse Show för dig!
Ålderskrav: Kiosk – 16 år,  Restaurang – 18 år.

Stallgänget – De stora stjärnorna under VSHS är såklart hästarna och för att de ska göra ett så bra jobb som möjligt krävs det att de har det bra. Som stallgäng hjälper man till vid ankomster och avresor, hjälper till vid stallen och ser till att endast personer med behörighet finns på området. Vill du komma nära hästarna är detta ett jobb för dig!
Ålderskrav:18 år.