Uncategorized

Vinnaren fick en resa

Många av de tidigare besökarna blev besvikna när tävlingen i Varberg tog paus. En av dessa hade turen att vinna en fotbollsresa till valfri destination. Han berättar för oss att detta var en jätterolig överraskning som kom passande när han fick veta att hans efterlängtade sommarnöje i Varberg inte skulle bli av. Hans kärlek till fotboll är nämligen nästan lika stark som den till hästar. Destinationen är ännu inte bestämd men han hoppas på att kunna hitta en resa där han kan kombinera fotbollen med något hästnöje.

Ryttar – VM 2018

I väntan på en ny tävling i Varberg följer vinnaren och många andra med spänning de stora hästtävlingarna i världen. I september avgjordes ryttar-VM på Tryon International Equestrian Center i USA. Sverige tog med sig en silvermedalj hem från tävlingen i lag fälttävlan banhoppning. Det var Fredrik Jönsson med hästen Cold Play, Peder Fredricson med hästen H&M Christian K, Malin Baryard Johnsson med hästen H&M Indiana och Henrik von Eckermann med hästen Toveks Mary Lou som lyckades med denna otroliga bedrift. Fredrik Jönsson som inte har tävlat i ett internationellt mästerskap på 22 år kom även på åttonde plats med hästen Cold Play i den individuella banhoppningen. Fredrik säger till ridsport.se att han fått flera bud på hästen efter tävlingen men att han själv inte har någon tanke på att sälja den.

Kommande hästtävlingar

De närmsta tävlingarna med svenska deltagare att se fram emot är bland annat internationell hoppning i Carmona och Valencia i Spanien, St Lô i Frankrike samt Neumünster i Tyskland. Ser vi långt fram i tiden är det OS i Tokyo år 2020 och Ryttar VM som gick av stapeln nyligen var den första möjligheten för att kvalificera sig dit.